Διαδικασία Ενστάσεων

 

Σύμφωνα με την περί Διαχείρισης Καθυστερήσεων Οδηγία του 2015, η Gordian Holdings δημιούργησε την Επιτροπή Ενστάσεων για την εξέταση και τον χειρισμό ενστάσεων σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται βάσει της οδηγίας για τη Διαχείριση Καθυστερήσεων.

 

Εάν εμπίπτετε στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα, όπως περιγράφεται λεπτομερώς παραπάνω, και είστε δυσαρεστημένοι με τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σας ή τις αποφάσεις που έγιναν σε σχέση με το δάνειό σας στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διαχείρισης Καθυστερήσεων, μπορείτε να ζητήσετε επανεξέταση της υπόθεσής σας από την Επιτροπή Ενστάσεων. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ασκηθεί ένσταση αναλύονται παρακάτω. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει τον αριθμό του λογαριασμού σας και τις λεπτομέρειες του αιτήματός σας.

 

Θα αναγνωρίσουμε αποδοχή της ένστασής σας εντός 21 ημερών από την παραλαβή.

 

Η Επιτροπή Ενστάσεων θα επανεξετάσει την περίπτωσή σας λεπτομερώς, προτού λάβει την απόφασή της. Η επανεξέταση αυτή μπορεί να χρειαστεί χρόνο, ωστόσο, η Επιτροπή Ενστάσεων υποχρεούται να λάβει απόφαση εντός 2 μηνών από την ημερομηνία παραλαβής της ένστασης. Η Επιτροπή Ενστάσεων θα σας παράσχει την απόφασή της και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή, γραπτώς.
Η Επιτροπή Ενστάσεων έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει τον δανειολήπτη που άσκησε έφεση για συνάντηση. Μια τέτοια συνάντηση μπορεί επίσης να διευθετηθεί κατόπιν δικού σας αιτήματος.

 


Ο Επίτροπος Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης

 

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε γραπτό αίτημα στον Επίτροπο Διευθετήσεων Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης (ο «Επίτροπος») για διορισμό Διαμεσολαβητή σε σχέση με την αναδιάρθρωση πιστωτικών διευκολύνσεων, υπό την προϋπόθεση ότι το δάνειό σας δεν υπερβαίνει τις τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€ 350.000) και είναι εξασφαλισμένο στην κύρια κατοικία σας (ιδιοκτήτης κατοικίας για περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών το χρόνο).

 

Η αίτηση διορισμού του Διαμεσολαβητή μπορεί να υποβληθεί εντός 14 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που:

- Υποβάλετε την "Προσωπική Οικονομική Κατάσταση" στην Gordian Holdings, ή
- Η Gordian σας κοινοποιεί την απόφασή της, ακολουθώντας τη Διαδικασία Διαχείρισης Καθυστερήσεων (όπως περιγράφεται στα βήματα παραπάνω).

Η διάρκεια της διαδικασίας διαμεσολάβησης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τον 1 μήνα, το κόστος χρήσης των υπηρεσιών του Διαμεσολαβητή δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ (€ 500) και κατανέμεται 80% στον δανειστή και 20% στον δανειολήπτη.

 

Στοιχεία επικοινωνίας για τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο:

ΔΙΕΥΘYΝΣΗ: 13, Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος, 1096 Λευκωσία.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τ.Κ. 25735, 1311 Λευκωσία.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22848900 (κεντρικός αριθμός)
ΦΑΞ: 22660584, 22660118
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: mediation@financialombudsman.gov.cy
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: enquiries@financialombudsman.gov.cy