Gordian Holdings Limited
Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Μάϊος 2019

 

Η παρούσα Δήλωση καθορίζει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς, ως δανειολήπτης, σύμβουλος, πάροχος εξασφάλισης, ή εγγυητής ή ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος / πράκτορας ή πραγματικός δικαιούχος νομικών προσώπων ή φυσικών προσώπων που είναι δανειολήπτες, εγγυητές ("Προσωπικά Δεδομένα"), θα χειρίζονται από την Gordian Holdings Limited (εφεξής «Εμείς», ή «η Εταιρεία») ως υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων ή/και για λογαριασμό της Εταιρείας από τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων («ΓΚΠΔ») και τον περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων αυτών Νόμο του 2018 (Ν. 125(I)/2018) όπως αυτοί ενδέχεται να τροποποιηθούν ή αντικατασταθούν κατά διαστήματα (εφεξής ο «κυπριακός Νόμος περί Προστασίας Δεδομένων»). Η Εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει την ιδιωτικότητά σας και να χειρίζεται τα Προσωπικά σας Δεδομένα με ειλικρινή και διαφανή τρόπο.

 

Αυτή η Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

  • απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που είναι πελάτες της Εταιρείας ή είναι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι / πράκτορες ή πραγματικοί δικαιούχοι νομικών ή φυσικών προσώπων που είναι πελάτες της Εταιρείας,

 

  • παρέχει μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα και σας  ενημερώνει για τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τον τοπικό Νόμο προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (ΓΚΠΔ)

 

  • περιέχει πληροφορίες σχετικά με το πότε μοιραζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα με τρίτους (για παράδειγμα, τους παρόχους υπηρεσιών ή τους προμηθευτές μας).

 

Σε αυτήν τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα δεδομένα σας αναφέρονται μερικές φορές ως "προσωπικά δεδομένα" ή "προσωπικές πληροφορίες". Μπορεί επίσης μερικές φορές να αναφέρουμε συλλογικά τον χειρισμό, τη συλλογή, την προστασία και την αποθήκευση των Προσωπικών σας Δεδομένων ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ως "επεξεργασία" αυτών των Προσωπικών Δεδομένων.

 

Για τους σκοπούς αυτής της Δήλωσης, ως «Προσωπικά Δεδομένα» είναι οι οποιεσδήποτε πληροφορίες που αφορούν εσάς από τις οποίες μπορείτε να ταυτοποιηθείτε και  οι οποίες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το όνομα ,την διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό ταυτότητας σας.

 

  1.     Ποιοι είμαστε

Στις 30 Μαΐου 2019 ( εφεξής η "Ημερομηνία Μεταφοράς") η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία  Λτδ μετέφερε το δάνειο (τα δάνεια) σας και άλλες υποχρεώσεις στην Gordian Holdings Limited ( εφεξής η "Gordian"). Η Gordian  εξουσιοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων με αριθμό εγγραφής στην Κυπριακή Δημοκρατία ΗΕ 37 8128.

 

 2.     Ποια Προσωπικά Δεδομένα επεξεργαζόμαστε και από πού τα συλλέγουμε

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε διαφορετικά είδη Προσωπικών Δεδομένων που λάβαμε από την Τράπεζα Κύπρου (στο εξής "η Τράπεζα") στο πλαίσιο της αγοράς του δανείου σας. Μπορεί επίσης να επεξεργαστούμε Προσωπικά Δεδομένα που λαμβάνουμε από εσάς ή μέσω του αντιπροσώπου/ων σας.

 

Μπορεί να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα που αποκτούμε νόμιμα από άλλα μέρη, όπως για παράδειγμα ο μηχανισμός ανταλλαγής δεδομένων όπως η Artemis Bank Information Systems Limited, οι δημόσιες αρχές, τα πρακτορεία παρακολούθησης (trace agency), οι βάσεις δεδομένων των μέσων ενημέρωσης και των κυρώσεων (adverse media and sanctions databases),  οι δικηγόροι και οι παρόχοι υπηρεσιών διαχείρισης.

 

Μπορεί επίσης να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε Προσωπικά Δεδομένα από δημοσίως διαθέσιμες πηγές (π.χ. Έφορο Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, Κτηματολόγιο, Αρχείο Πτώχευσης, εμπορικά μητρώα, Τύπο και Διαδίκτυο).

 

Εάν είστε δανειολήπτης, η Εταιρεία επεξεργάζεται τα Προσωπικά σας Δεδομένα συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που παρέχονται στην αρχική αίτηση για το ενυπόθηκο δάνειο σας και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν ή δημιουργήθηκαν από τον αρχικό δανειστή και τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε, δημιουργούμε ή παρατηρούμε κατά τη διαχείριση του ενυπόθηκου σας δανείου. Αυτές οι πληροφορίες θα περιλαμβάνουν:

 

α.     Πληροφορίες που υποβάλατε στην Τράπεζα Κύπρου; αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομα και τη διεύθυνσή σας (συμπεριλαμβανομένων στοιχείων που αποδεικνύουν το όνομα και την διεύθυνσή σας), στοιχεία επικοινωνίας, ημερομηνία γέννησης, φύλο, εθνικότητα, φωτογραφία, υπογραφή, επαγγελματικό ιστορικό, οικογενειακή κατάσταση, εξαρτώμενα πρόσωπα, τίτλο θέσης εργασίας, ιστορικό απασχόλησης, τρέχοντα έσοδα και έξοδα, περιουσιακά στοιχεία, άλλα οικονομικά στοιχεία, τραπεζικά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων τραπεζικών λογαριασμών), ιδιοκτησία και προσωπικά χρέη, αριθμός εξαρτώμενων παιδιών, ατομικές επενδύσεις και έσοδα από επενδύσεις, ασφάλειες ζωής (εταιρείες ασφάλισης ζωής, αριθμούς ασφαλιστηρίων συμβολαίων, φορολογική κατοικία και φορολογική ταυτότητα, στοιχεία του μηχανισμού ανταλλαγής δεδομένων [π.χ. Artemis], άδεια παραμονής ή εργασίας σε περίπτωση υπηκόων τρίτων χωρών, εξασφάλιση του ιδίου ή / και του τρίτου [π.χ. αν υπάρχει υφιστάμενος εγγυητής], θέση απασχόλησης [π.χ. σύμφωνα με εταιρικά πιστοποιητικά διευθυντών / μετόχων], φύση και διάρκεια της εργασιακής σχέσης, απόδειξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δηλώσεις και ιστορικό συναλλαγών, έγγραφα τεκμηρίωσης για χρηματοδότηση οικίας [π.χ. περιγραφή ακινήτων, εκθέσεις εκτίμησης ακινήτων, άδειες οικοδομής και Δήμου, εκθέσεις κτηματολογίου, συμφωνίες πώλησης].

 

β.     Ειδικές κατηγορίες δεδομένων που παρέχονται στην Εταιρεία; αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες υγείας που επεξεργάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς και οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με οποιαδήποτε ασθένεια, νόσο, κατάσταση ή αναπηρία που ενδέχεται να επηρεάσουν την ικανότητά σας να εργαστείτε ή να επηρεάσουν με άλλο τρόπο την οικονομική σας κατάσταση.

  

γ.     Πληροφορίες που η Εταιρεία συλλέγει, δημιουργεί ή παρατηρεί; αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία περιουσίας, τις υπηρεσίες διαχείρισης, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις εγγραφές κλήσεων και τα δεδομένα χρήσης ιστοσελίδας.

 

δ.     Πληροφορίες που αποκτά η Εταιρεία από τρίτες πηγές: αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες που συλλέγονται σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Εταιρείας στο πλαίσιο του κανονισμού για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πολιτικών σχέσεων/αξιωμάτων που ενδέχεται να έχετε και καταγραφή οποιουδήποτε ποινικού ιστορικό ή οικονομικών κυρώσεων, καθώς και οποιωνδήποτε προηγούμενων ή σημερινών δυσμενών ειδήσεων σε σχέση με εσάς. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων ποινικών καταδίκων, ανατρέξτε στο Σημείο 6 (β) παρακάτω. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πληροφορίες που προέρχονται από δημόσιες ιστοσελίδες, αναζητήσεις δυσμενών ειδήσεων (adverse media searches) και πληροφορίες που λαμβάνονται από μεσάζοντες.

 

Τέτοια τρίτα μέρη περιλαμβάνουν:

  • Πιστοληπτικούς οργανισμούς
  • Τρίτα μέρη που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το ποινικό ιστορικό, τις οικονομικές κυρώσεις και τις πολιτικές σχέσεις/αξιώματα
  • Οργανισμούς που εκτελούν υπηρεσίες αναζήτησης περιουσιακών στοιχείων ή ελέγχους πληρότητας  (agencies that perform asset traces or occupancy checks)

 

Για τους εμπορικούς/επιχειρηματίες δανειολήπτες: επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, επιχειρηματικά αρχεία, όπως ταμειακές ροές και ισολογισμούς, πληροφορίες που παρέχονται από τη διοίκηση / τους διευθυντές των επιχειρήσεων, φορολογικές δηλώσεις, απόδειξη υποβολής δηλώσεων φορολογίας, σκοπούς χρηματοδότησης, πληροφορίες εξασφαλίσεων, στοιχεία ακίνητης περιουσίας [περιγραφή περιουσίας, έκθεση Κτηματολογίου, έκθεση εκτίμησης ακινήτου].

 

Για άτομα που παρείχαν προσωπικές εγγυήσεις: Προσωπικά Δεδομένα που προκύπτουν από την εκπλήρωση της συμβατικής υποχρέωσης μας, όνομα, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), στοιχεία ταυτότητας, ευρωπαϊκή ταυτότητα λογαριασμού πληρωμής, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης (πόλη και χώρα), οικογενειακή κατάσταση, Προσωπικά Δεδομένα που αποκαλύπτουν το οικονομικό σας υπόβαθρο και τα στοιχεία του οργανισμού αναφοράς πιστοληπτικής ικανότητας [π.χ. Artemis], εάν ασκείτε/ασκούσατε σημαντικό δημόσιο λειτούργημα  (για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα), ποινικό ιστορικό ή / και οικονομικές κυρώσεις, δεδομένα εξακρίβωσης της ταυτότητας [π.χ. υπογραφή], φορολογικά στοιχεία (π.χ. αμυντική εισφορά, φορολογική υπηκοότητα, φορολογική ταυτότητα), οικονομικά στοιχεία (όπως ο αναμενόμενος ετήσιος κύκλος εργασιών με πίστωση / χρέωση, φύση των συναλλαγών, πηγή εισοδήματος, προέλευση περιουσιακών στοιχείων), πληροφορίες σχετικά με τους τρίτους δικαιούχους.

 

Για τα άτομα που είναι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι / πράκτορες δανειοληπτών ή διευθυντών ή πραγματικών δικαιούχων εταιρειών δανειοληπτών: Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για εσάς μπορούν να περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), στοιχεία ταυτότητας, ευρωπαϊκή ταυτότητα λογαριασμού πληρωμής, ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης (πόλη και χώρα), εάν ασκείτε/ασκούσατε σημαντικό δημόσιο λειτούργημα (για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα), ποινικό μητρώο και / ή οικονομικές κυρώσεις, στοιχεία ταυτότητας [π.χ. υπογραφή].

 

3.     Αν έχετε υποχρέωση να μας παρέχετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Είναι πιθανό να ζητήσουμε πρόσθετα Προσωπικά Δεδομένα σε σχέση με εσάς, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τους όρους των συμφωνιών μας μαζί σας και να ανταποκριθούμε πλήρως στις συμβατικές και νομικές μας υποχρεώσεις. Οι προσωπικές πληροφορίες που ζητάμε ενδέχεται να απαιτηθούν για την τήρηση των διατάξεων των κανονισμών περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή / και καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

 

4.     Γιατί επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα και σε ποια νομική βάση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχουμε δεσμευτεί να προστατεύουμε την ιδιωτικότητα σας και να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με ειλικρινή και διαφανή τρόπο και ως εκ τούτου επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ και τον κυπριακό Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:

 

α.    Για την εκτέλεση σύμβασης

Επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς εσάς σύμφωνα με τη συμφωνία στεγαστικού δανείου σας και να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας σύμφωνα με τις συμβάσεις μας μαζί σας.

 

β.    Για την συμμόρφωση με νομική υποχρέωση

Υπάρχουν ορισμένες νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τους σχετικούς νόμους με τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε , καθώς και κανονιστικές απαιτήσεις, π.χ. την οδηγία καθυστερούμενων πληρωμών, τις οδηγίες και νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή / και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και τους φορολογικούς νόμους. Υπάρχουν επίσης διάφορες εποπτικές αρχές οι οποίες επιβάλουν σχετικούς νόμους και κανονισμούς με τους οποίους είμαστε υπόχρεοι να συμμορφωνόμαστε π.χ. οι φορολογικές αρχές, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ). Τέτοιες υποχρεώσεις και απαιτήσεις μας επιβάλλουν τις απαραίτητες δραστηριότητες επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων για σκοπούς πιστωτικών ελέγχων, εξακρίβωσης ταυτότητας, συμμόρφωσης με δικαστικές αποφάσεις, φορολογικούς νόμους ή άλλες υποχρεώσεις αναφοράς και ελέγχους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

  • Τις επιχειρηματικές, φορολογικές και ρυθμιστικές υποχρεώσεις της εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων , συμπεριλαμβανομένων των σχετικών υποχρεώσεων της σχετικά με την υποβολής εκθέσεων, τη διαχείριση των πιστωτικών και στεγαστικών δανείων της, την υποχρέωση υποβολής εκθέσεων δανείων στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την αναφορά πιστωτικού ιστορικού στο Artemis και άλλες σχετικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται στην Εταιρεία.

 

  • Την υποστήριξη προς τους ελεγκτές της Εταιρείας στον έλεγχο της Εταιρείας σύμφωνα με τις νομικές της υποχρεώσεις. 

 

  • Την υποχρέωση να διενεργούμε ορισμένους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων που σχετίζονται με τυχόν πολιτικές σχέσεις/αξιώματα , οικονομικές κυρώσεις και προηγούμενους ποινικές κ ή καταδίκες. Αυτό μπορεί να απαιτήσει την επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με ποινικές καταδίκες και αδικήματα. Αυτή η επεξεργασία είναι απαραίτητη προκειμένου να διαχειριστούμε μαζί σας τη σύμβαση δανείου σύμφωνα με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

 

Την διερεύνηση, ανίχνευση ή  την πρόληψη εγκλημάτων για την αποφυγή της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της κατάχρησης αγοράς ή / και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της εξακρίβωσης των στοιχείων της ταυτότητας των πελατών « Know Your Customer - KYC)» και άλλες απαιτούμενες επιθεωρήσεις και συνεχείς ελέγχους των πελατών, καθώς και ενδεχομένως υποβολή σχετικών πληροφοριών προς τις αρχές που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο κατά της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την πρόληψη της απάτης, όπως απαιτείται.

 

γ.     Για λόγους διαφύλαξης έννομων συμφερόντων

Μπορούμε να επεξεργαστούμε Προσωπικά Δεδομένα για να διασφαλίσουμε τα έννομα συμφέροντα που επιδιώκονται από εμάς ή από τρίτους. Ένα έννομο συμφέρον υφίσταται όταν έχουμε έναν επιχειρηματικό ή εμπορικό λόγο να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας. Αλλά ακόμα και τότε, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει ενάντια σε αυτό που είναι σωστό και καλύτερο για σας.

 

Παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων επεξεργασίας περιλαμβάνουν:

  • Έναρξη νομικών απαιτήσεων και προετοιμασία της υπεράσπισής μας σε νομικές διαδικασίες,
  • Μέσα και διαδικασίες που αναλαμβάνουμε να παρέχουμε για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής της Εταιρείας, αποτρέποντας πιθανές εγκληματικές ενέργειες, προστασία της περιουσίας, ελέγχοι εισδοχής και μέτρα κατά των παραβιάσεων,
  • Μέτρα για τη διαχείριση των επιχειρήσεων,
  • Η ανταλλαγή των Προσωπικών σας Δεδομένων εντός του ομίλου και των μετόχων της Εταιρείας,
  • Ανταλλαγή πληροφοριών με αγοραστές και πιθανούς αγοραστές
  • Μεταβίβαση, εκχώρηση ή / και πώληση δανείων ή περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η Εταιρεία.

 

δ.    Έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας

Για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα δικά σας (ή αυτά που ανήκουν σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα για τα οποία είστε εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος / πράκτορας ή πραγματικός δικαιούχος) δάνεια, ασφάλειες ή εγγυήσεις, μπορεί να χρειαστεί να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένες αιτήσεις ή προτάσεις για τις οποίες παρέχετε δεδομένα σχετικά με την υγείας σας σύμφωνα με Κώδικας Συμπεριφοράς για το χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν Οικονομικές Δυσκολίες, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ισχύον ή μελλοντικό κανονισμό και οδηγία. Εάν δώσατε στη Τράπεζα Κύπρου τη ρητή συγκατάθεσή σας για επεξεργασία, τότε η νομιμότητα κάποιας επεξεργασίας μπορεί να βασιστεί σε αυτή τη συγκατάθεση, η οποία έχει μεταβιβαστεί στην Εταιρεία ως ιδιοκτήτης δανείου. Έχετε το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, οποιαδήποτε επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων πριν από την παραλαβή της ανάκλησής σας δεν θα επηρεαστεί.

 

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων όταν η επεξεργασία αυτή πραγματοποιείται για τα έννομα συμφέροντά μας, ή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας νοουμένου ότι βασιζόμαστε στη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των ειδικών κατηγοριών Προσωπικών Δεδομένων που αναφέρονται παραπάνω.

 

Εάν δεν παρέχετε ή αν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών Προσωπικών Δεδομένων, όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε το δάνειο, (ή αυτό των νομικών ή φυσικών προσώπων για τα οποία είστε εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος / πράκτορας ή πραγματικός δικαιούχος) , εξασφάλιση ή εγγύηση σας, και να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε ή να ικανοποιήσουμε τα συγκεκριμένα αιτήματά σας. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σχετικό σε σχέση με τις αιτήσεις για ανοχή (forbearance) , για τις οποίες μπορεί να ζητηθούν επιπρόσθετα Προσωπικά Δεδομένα. Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες ζητάμε τα προσωπικά σας στοιχεία, θα προσδιορίσουμε, κατά περίπτωση, αν υπάρχει λόγος δια νόμου για να ζητήσουμε αυτές τις πληροφορίες και θα σας εξηγήσουμε τις συνέπειες για εσάς αν δεν τις παρέχετε.

 

5.     Ποιος λαμβάνει τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των συμβατικών και θεσμοθετημένων υποχρεώσεών μας, τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορούν να παρέχονται σε σχετικούς παρόχους υπηρεσιών ή / και σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων άλλων εταιρειών που υποστηρίζουν την επιχείρησή μας. Διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών και προμηθευτές μπορούν επίσης να λαμβάνουν τα Προσωπικά σας Δεδομένα για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών και προμηθευτές συνάπτουν συμβατικές συμφωνίες με την Εταιρεία με τις οποίες τηρούν την εμπιστευτικότητα και την προστασία των δεδομένων σύμφωνα με τον κυπριακό Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τον ΓΚΠΔ.

 

Υπό τις προαναφερόμενες περιστάσεις, οι παραλήπτες Προσωπικών Δεδομένων μπορούν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα:

  • Διαχειριστές/πάροχοι υπηρεσιών και συμβούλους μας
  • Μέτοχοι και επενδυτές
  • Εποπτικές και άλλες ρυθμιστικές και δημόσιες αρχές, όπως η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οι φορολογικές αρχές, οι αρχές ποινικές δίωξης, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ)
  • Πιστωτικοί και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί όπως οι ανταποκρίτριες τράπεζες και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων
  • Τράπεζα/ες μέσω της οποίας επεξεργάζονται οι πληρωμές σας
  • Εκτιμητές και τοπογράφοι
  • Νομικοί μας σύμβουλοι
  • Διαχειριστές της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα της εταιρείας
  • Διορισμένοι παραλήπτες / διαχειριστές
  • Ανακριτές ανίχνευσης περιουσιακών στοιχείων
  • Κτηματομεσίτες
  • Πιθανοί αγοραστές και αγοραστές περιουσιακών στοιχείων ή δανείων
  • Οργανισμοί είσπραξης οφειλών
  • Οργανισμοί πιστοληπτικής αξιολόγησης (ARTEMIS)
  • Ελεγκτές και λογιστές
  • Εταιρείες μάρκετινγκ και εταιρείες έρευνας αγοράς
  • Οργανισμοί πρόληψης της απάτης
  • Εταιρείες αποθήκευσης αρχείων, εταιρείες αρχειοθέτησης ή / και αρχειοθέτησης αρχείων, εταιρείες αποθήκευσης cloud
  • Οργανισμοί αγορών, προμηθειών και ιστοσελίδων

 

6.     Μεταβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων σε τρίτη χώρα ή σε διεθνή οργανισμό

Η κοινολόγηση των Προσωπικών σας Δεδομένων σε τρίτους παραλήπτες που αναφέρονται πιο πάνω μπορεί να περιλαμβάνει την μεταβίβαση δεδομένων στις ΗΠΑ και σε άλλες δικαιοδοσίες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), οι οποίες δεν αποτελούν αντικείμενο απόφασης επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτές οι χώρες ενδέχεται να μην υπόκεινται σε αντίστοιχους νόμους για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ως οι χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης. Κάθε μεταβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων σε δικαιοδοσίες εκτός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ και του κυπριακού Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

7.     Σε ποιο βαθμό υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων και κατά πόσον λαμβάνει χώρα η δημιουργία προφίλ

Κατά τη δημιουργία και τη διεξαγωγή μιας επιχειρηματικής σχέσης, γενικά δεν χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων. Μπορούμε να επεξεργαστούμε αυτόματα μερικά από τα δεδομένα σας, με σκοπό την αξιολόγηση ορισμένων πτυχών της προσωπικότητας (προφίλ), προκειμένου να συνάψουμε ή να εκτελέσουμε μια σύμβαση μαζί σας, όπου πραγματοποιούνται εκτιμήσεις δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών πληρωμών) στο πλαίσιο της καταπολέμησης νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτη.

 

8.     Πόσο καιρό κρατάμε τα προσωπικά σας στοιχεία

Θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όσο διάστημα έχουμε επιχειρηματική σχέση μαζί σας ως άτομο ή σε σχέση με τις συναλλαγές μας με μια νομική οντότητα που έχετε εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπείτε ή είστε πραγματικός δικαιούχος και στη συνέχεια όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η επιχειρηματική σχέση μας μαζί εσάς (ή το νομικό ή φυσικό πρόσωπο που έχετε εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπείτε ή είστε ο πραγματικός δικαιούχος), δύναται να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για διάστημα έως δέκα (10) ετών, σύμφωνα με την οδηγία του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dataprotection.gov.cy).

 

Μπορεί να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για περισσότερο από 10 χρόνια, αν δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε για νομικούς, κανονιστικούς ή τεχνικούς λόγους, για παράδειγμα εάν αποτελούν αντικείμενο διεξαγόμενης δικαστικής ή νομικής έρευνας.

 

9.     Τα δικαιώματα προστασίας των δεδομένων σας

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα όσον αφορά τα Προσωπικά σας Δεδομένα που διατηρούμε. Συνήθως θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας εντός ενός μηνός, εκτός αν το αίτημά σας απαιτεί την διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας από εμάς ή εάν το αίτημα κρίνεται υπερβολικό, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσουμε εντός 3 μηνών από την ημερομηνία παραλαβής του αιτήματός σας. Σύμφωνα με τα δικαιώματά σας που απορρέουν από τον κυπριακό Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ΓΚΠΔ, μπορείτε:

 

  • Να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που διατηρούμε και να αιτηθείτε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα. Για να υποβάλετε ένα αίτημα, επικοινωνήστε μαζί μας στο dataprotection@gordianholdings.com.

 

  • Να υποβάλετε αίτημα διόρθωσης των Προσωπικών σας Δεδομένων που διατηρούμε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε τυχόν ελλιπή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.

 

  • Να ζητήστε τη διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα [γνωστό και ως «δικαίωμα στη λήθη»] όταν δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. 

 

  • Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων όταν βασιζόμαστε  σε ένα έννομο συμφέρον και υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σχετικά με την περίπτωσή σας που σας κάνει να επιθυμείτε να εναντιωθείτε στην επεξεργασία για αυτόν τον λόγο. Εάν υποβάλετε αίτημα εναντίωσης, θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία που υπερισχύον των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

 

  • Να ζητήστε τον περιορισμό της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων. Αυτό σας επιτρέπει να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, δηλαδή να τα χρησιμοποιούμε μόνο για ορισμένους σκοπούς, εάν;
    • δεν είναι ακριβή;
    • έχουν χρησιμοποιηθεί παράνομα αλλά δεν επιθυμείτε να τα διαγράψουμε;
    • δεν είναι πλέον σχετικά, αλλά θέλετε να τα διατηρήσουμε για τυχόν χρήση σε πιθανές νομικές αξιώσεις;
    • έχετε ήδη ζητήσει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα αλλά μας περιμένετε να επιβεβαιώσουμε εάν έχουμε νόμιμους λόγους να τα χρησιμοποιήσουμε.

 

  • Να ζητήστε να λάβετε ένα αντίγραφο των Προσωπικών Δεδομένων που αφορούν εσάς σε δομημένη και κοινώς χρησιμοποιούμενη μορφή και να διαβιβάσετε αυτά τα δεδομένα σε άλλους οργανισμούς. Έχετε επίσης το δικαίωμα να διαβιβάσετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα απευθείας μέσω εμάς σε άλλους οργανισμούς που θα κατονομάσετε [γνωστό ως δικαίωμα φορητότητας].

 

  • Να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή που  δώσατε σε εμάς σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Σημειώστε ότι οποιαδήποτε ανάκληση συγκατάθεσης δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας με βάση τη συγκατάθεσή σας προ της ανάκλησή της από εσάς. Όπως σημειώνεται στο Σημείο 6 (δ) ανωτέρω, η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά μας να διαχειριστούμε το δάνειό σας σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας ή εάν έχετε οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων, επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dataprotection@gordianholdings.com

 

  • Να υποβάλετε παράπονο

 

Εάν έχετε ασκήσει κάποιο ή όλα τα δικαιώματα προστασίας των δεδομένων σας και εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι οι ανησυχίες σας σχετικά με το πώς χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς από εμάς, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε γραπτώς παράπονο στη διεύθυνση της ιστοσελίδας μας www.gordianholdings.com ή αποστέλλοντας μας μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (email) στο dataprotection@gordianholdings.com. Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε παράπονο στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μάθετε πώς να υποβάλετε ένα παράπονο στην ιστοσελίδα http://www.dataprotection.gov.cy.

 

10.  Αλλαγές στην παρούσα δήλωση προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Μπορούμε να τροποποιήσουμε την παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά διαστήματα. Η τρέχουσα και ενημερωμένη Δήλωση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας. Σας συνιστούμε να επανεξετάζετε αυτή τη Δήλωση τακτικά ώστε να είστε πάντα ενημερωμένοι για το πώς επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία.